Медики назвали шкідливі народні способи лікування застуди

Загрузка...

У зимовий час року традиційно в холодильнику є весь набір для лікування застуди: молоко, варення, мед і лимон.

Сообщает ukr.media

Дієтолог Тетяна Фіалкова розповіла, які способи шкідливі для здоров’я.

Малинове/обліпихове/журавлинне/калинове варення

Пити варення з чаєм – це спосіб лікування застуди з дитинства, але чи корисний він? Свіжі/сушені/заморожені ягоди, безумовно, корисні, але тільки не термооброблені. Цукор – теж ні, так як є поживним субстратом для Candida albicans, деяких бактерій, які активно розмножуються при надлишку цукру, мають здатність сильно послаблювати місцевий і загальний імунітет організму. Перетерті ягоди з цукром, здавалося б, повинні бути більш здоровим варіантом, але я категорично наполягаю, що шкоди від цукру буде більше, ніж користі від ягід.
Навчіться зберігати ягоди в замороженому вигляді або перетирайте їх з медом, варіть варення на стевії.

Молоко

Заперечення і незнання медичної дисципліни – лімфології, веде до того, що при хворобі призначають продукти, які ще більше порушують лімфодренаж, блокують метаболізм і затримують ендотоксини/бактеріальні токсини в організмі. Саме тому гаряче молоко з маслом, медом (або варенням) при ангіні, кашлі та застуді – категоричне ні!

Справа в тому, що молоко містить клейкий слизеобразующий склад з казеїну, лактози та істотно порушує процеси очищення. Вживаючи молоко, вам складніше потіти навіть! Суб’єктивне короткочасне відчуття комфорту від прийому гарячого молока з медом і маслом – примітивний самообман на рівні грубої механіки. Фізіологія простудного стану більш тонка. Шпаклювати сирі, покриті цвіллю стіни – ось, що значить, пити молоко при болю в горлі.

І потрібно підсумувати: поки в раціоні є цукор і молоко – захиститися від застуди неможливо!

 

Загрузка...

Залишити відповідь